5 verschillende inspiraties voor het tuinseizoen

tuinseizoen

5 verschillende inspiraties voor het tuinseizoen

Zachte zomeravonden ontspannen laten eindigen, ontbijten met vrienden en familie of een uitgebreid barbecuefeest – ook dit jaar kijken we weer uit naar het tuinseizoen! Zodat je jezelf bijzonder mooi kunt maken in je eigen tuin, hebben we de huidige tuinmeubeltrends voor 2023 voor je op een rijtje gezet – van de hangmat tot de openluchtkeuken tot de kleurrijke oase van welzijn.

De vuurtafel

Vuurtafels zijn erg gewild onder de tuinmeubeltrends van 2023. De tuintafel met een ingebouwde haard in het midden is de ideale warmtebron voor je tuin. De vuurtafel zorgt ook op koelere avonden met vrienden of familie voor een gezellige sfeer – niet alleen in de zomer.

Kleuren tonen

Of het nu licht of pastel is – het wordt kleurrijk buiten. Ook voor tuinmeubelen zijn kleuren anno 2023 erg trendy. Vooral groene tinten of aardetinten helpen ons om de hectiek van alledag achter ons te laten en volledig uit te schakelen, want ze zorgen voor ontspanning en welzijn. Of het nu tafels, stoelen of ligstoelen zijn – de buitenruimte schittert in felle kleuren. Stijlvolle details in frisse nuances zijn ook dit jaar bijzonder populair. Zet bijvoorbeeld accenten met mintkleurige kussens, zwembadblauwe dekens of stoffering – zo creëer je je eigen persoonlijke, kleurrijke oase van welzijn.

Outdoor woonkamer

Fauteuils, woonruimtes of buitenbanken – gestoffeerde buitenmeubels behoren niet voor niets tot de tuinmeubeltrends van 2023. Ze zien er niet alleen goed uit, de grote, zachte kussens zorgen ook buiten voor minstens evenveel comfort als in de tuin. woonkamer aan huis. Dankzij het weerbestendige materiaal polyrattan, waarvan de meubels vaak gemaakt zijn, zijn ze bijzonder robuust. Noch regen noch zonneschijn kan hen schaden. Tegelijkertijd stralen ze een bijzondere charme uit en overtuigen ze door hun geringe onderhoudsbehoefte en hun geringe gewicht.

Minder is meer

Heldere vormen, praktische elementen zonder fancy details, bewust gereduceerd en functioneel – het Scandinavische design heeft het laten zien. Ook de tuinmeubeltrends voor 2023 volgen het motto “less is more”. Minimalistische tuinmeubelen van metaal, bijvoorbeeld aluminium, zijn uitstekend geschikt om wat industriële stijl in je tuin te brengen. En dat is nog niet alles: ondanks het lage gewicht is aluminium zeer veerkrachtig en stabiel. Van de kruk tot de bijzettafel, de aluminium tuinmeubelen zijn voornamelijk verkrijgbaar in de kleuren antraciet, zilver of grijs.

Duurzaam

Ook in de tuinmeubeltrends van 2023 speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Dit jaar vertrouwen veel fabrikanten op synthetische materialen zoals Dedon-vezels. Het is niet alleen ecologisch afbreekbaar, maar ook extreem weerbestendig en scoort met zijn natuurlijke uitstraling. Ook natuurlijke materialen als macramé en bamboe of meubels van fruitkisten zijn erg trendy. Dankzij hun natuurlijke uitstraling passen ze in elke tuin en creëren ze een harmonieus totaalbeeld tussen de planten. Let er bij het kopen op dat je duurzame en stabiele tuinmeubelen koopt. Daar profiteert u niet alleen van, maar ook het milieu.

Deel dit artikel