Haardhout kopen: Alles wat je moet weten
In de koudere maanden is er niets beter dan knus bij een warm vuur te zitten. Wanneer je op zoek bent naar de beste soorten haardhout om jouw huis warm te houden de hele winter lang, zoek dan niet verder! In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het kopen en gebruiken van haardhout. We zullen de verschillende houtsoorten behandelen, evenals hun voor- en nadelen. Haardhout kopen is een geweldige manier om geld te besparen op jouw energierekeningen tijdens de winter, dus lees verder voor meer informatie!
Waarom je haardhout moet kopen
Er zijn veel redenen om haardhout te kopen, maar de belangrijkste is dat het een hernieuwbare hulpbron is. Haardhout is ook koolstofneutraal, wat betekent dat er geen extra koolstofdioxide vrijkomt in de atmosfeer. Bij het verbranden van hout komen ook minder vervuilende stoffen vrij dan bij het verbranden van fossiele brandstoffen zoals kolen of olie. Een andere goede reden om haardhout te gebruiken is dat het meestal goedkoper is dan andere vormen van verwarming. Haardhout kan in bulk worden gekocht en voor lange perioden worden opgeslagen, zodat je geld kunt besparen door het te kopen wanneer de prijzen laag zijn en het te gebruiken wanneer de prijzen hoog zijn.
Verschillende soorten haardhout kopen
Nu we een aantal voordelen van het gebruik van haardhout hebben besproken, laten we eens kijken naar de verschillende soorten die beschikbaar zijn. De meest voorkomende soort brandhout is het welbekende hardhout. Loofhout is dicht en heeft een hoge warmte-inhoud, waardoor het ideaal is voor gebruik in open haarden en houtkachels. Loofhout brandt ook langzaam en gelijkmatig, dus het is geweldig voor langdurige vuren. De meest voorkomende soorten hardhout die voor brandhout worden gebruikt zijn eiken, esdoorn, berken, en hickory.
Naaldhout is een ander soort brandhout dat vaak wordt gebruikt. Naaldhout is niet zo dicht als hardhout, dus gaat het niet zo lang mee als het verbrand wordt. Ze hebben echter een lager vochtgehalte, waardoor ze gemakkelijker aan te steken zijn. Naaldhout geeft ook meer vonken dan hardhout, dus is het niet ideaal voor gebruik in open haarden of houtkachels.