Elektrakeuring stallen vanaf 2023 verplicht

elektrakeuring stallen

Elektrakeuring stallen vanaf 2023 verplicht

Het ministerie van landbouw heeft het doel gesteld om stalbranden per sector te halveren in 2026. Om deze reden wil de verantwoordelijke minister een norm instellen voor een maximaal aantal dieren per compartiment. Er moet nog worden uitgezocht hoe hoog deze gaat worden. Maar uiteraard is het erg belangrijk dat de elektronica op orde is in de stal om brand te voorkomen. Het kan zijn dat de elektra vervangen moet worden, opnieuw moet worden aangesloten of je stal prima in orde is. Ook kan het zijn dat elektra kopen noodzakelijk is om een kleine aanpassing te doen.

Elektrakeuring van stallen

Vanaf 2023 moet er jaarlijks gekeurd worden in de stal, dit wordt verplicht. Ook moeten grotere veehouderijen elke 3 jaar een uitgebreide en verplichte, strengere zonnestroom-en elektrakeuring laten doen. Bij kleinere bedrijven zal dit in een tijdsbestek van iedere 5 jaar zijn. Een elektrakeuring stallen gaat dus verplicht worden voor zowel groot als klein bedrijf.

Strengere regels voor groot bedrijf

Voor grotere bedrijven worden de regels strenger omdat er hierbij een groter risico op meer slachtoffers is bij brand. Zo moeten deze bedrijven in de toekomst de technische ruimte compartimenteren, preventieve branddetectie systemen installeren en zorgen voor brandwerend materiaal dat tenminste zestig minuten brand weert. Dit geld uiteraard ook voor stallen die al bestaan. Ook moet een groot bedrijf vanaf 2024 verplicht iemand aanwezig hebben die een veiligheidsmanagementcursus heeft genoten. De nieuwe maatregelen moeten nieuwe branden voorkomen en het aantal dieren dat door een verschrikkelijke dood door brand terug te dringen.

Veilige elektra in de stal

Uiteraard valt en staat alles met een veilige en juiste aansluiting van de elektra in de stal. Wanneer de elektra in orde is en juist is aangesloten zal de elektrakeuring stallen geen probleem zijn. Voordeel Elektra helpt jou hier dan ook graag verder mee. Voordeel Elektra is een webshop waar je gemakkelijk en snel hoogwaardige elektromaterialen besteld. Er is een ruim assortiment aanwezig van hoogwaardige A-merken. De experts hebben jarenlang ervaring in de elektrobranche en helpen je dan ook graag verder met hun ervaring en kennis.

Advies op maat bij elektra kopen

Wanneer de elektra vervangen moet worden helpen wij je hier graag mee verder in de omgeving van Twente. De specialisten kijken met je mee wat er nodig is qua techniek en materiaal en kunnen dit tegen een eerlijke en prettige prijs aanbieden.

Deel dit artikel