Werkkleding op de boerderij

werkkleding boerderij

Werkkleding op de boerderij

De boerderij, een omgeving die nooit stil staat, maar ook de omgeving waar ongelukken in een relatief klein hoekje zitten. Hierdoor is werkkleding essentieel. Niet een gedeelte van de werkkleding is essentieel, maar het volledige pakket. Degelijke werkschoenen, een goede broek, goede bovenkleding en of een kwalitatieve overall zijn van belang. Werkkleding kopen voor de boerderij is dan ook een hele opgave, maar gelukkig geven wij jou in onze blog over werkkleding op de boerderij een leidraad om aan vast te houden.

De werkschoenen

Als je denkt aan werkschoenen en de boerderij, dan denk je aan klompen. Logisch ze zijn makkelijk aan- en uit te trekken, maar qua veiligheid hebben wij nog wel onze vraagtekens. Werkschoenen zijn er in verschillende soorten en maten, namelijk lage- en half hoge werkschoenen. Ook is het belangrijk om te onderzoeken welke veiligheidsklasse je nodigt bent, want ook hier zit wel degelijk verschil in. Op de boerderij liggen namelijk dagelijks verschillende voorwerpen op de grond en de kans is groot dat je dat over het hoofd ziet. Dat komt mede doordat je dagelijks heel de dag in de weer bent. Hierdoor let je op minder belangrijke zaken minder op. Zorg met degelijke werkschoenen dat je jij je voeten niet blesseert. Want als de boer een tijd uit de running is, dan is de boerderij dat ook. Kun je nagaan hoe belangrijk werkkleding op de boerderij is!

Let op: werkschoenen die waterdicht zijn, zijn een must-have.

Werkkleding op de boerderij

Lichaamskleding is mede belangrijk voor je lichaamstemperatuur, want je staat als boer in weer en wind. Ook dient het voor lichaamsbescherming. Je kan de lichaamskleding onderverdelen in 2 lagen, namelijk de geïsoleerd onderlaag en de vocht afdrijvende buitenlaag. Dit zorgt in 1e instantie voor je lichaam. Vervolgens wil je ook werkkleding hebben dat functioneel is. Niet dat jij continu rondjes moet rijden over de boerderij om gereedschap of dergelijke op te halen. Om een voorbeeld te noemen, draag een overall met veel opbergruimte, dus diepe zakken. Hierdoor kun jij alledaagse stukken gereedschap gewoon bij je dragen.

Naast dat het dient voor de bescherming van je lichaam, dient een overall ook ter bescherming tegen vieze vlekken. Op een boerderij wordt geleefd dus vlekken zijn zo ontstaan. Vee dat tegen je opspringt of tijdens het opruimen van de uitwerpselen het zijn 2 factoren waardoor vlekken zo ontstaan. De vlekken zijn lastig schoon te maken en je wilt niet dat die vlekken in je ‘normale’ kleding komt. Het is dan ook niet voor niets dat wij boeren regelmatig in overalls zien. Overalls zijn functioneel en beschermend. Daarnaast biedt het genoeg comfort om onder de overall nog onderkleding te dragen.

Lees ook: de ideale jachthond voor op de boerderij

Wat wij nog graag willen vermelden is dat je goed op moet letten wat voor overall je aanschaft. Want er zijn verschillende soorten, zo zijn er winter overalls, maar die lijken op de normale overall. Niet dat je als boer zijnde in de zomer in het zweet zwemt, omdat je een dikke winter overall draagt.

Het moge duidelijk zijn dat werkkleding voor een boer onmisbaar is. Het dient ter bescherming van de boer zelf. Ongelukken op een boerderij liggen vaak op de loer. Voorkom ongelukken met goede werkkleding, want voorkomen is beter dan genezen.

Deel dit artikel