Schapen houden op de boerderij

schapen houden

Schapen houden op de boerderij

Een boerderij hebben is een droom van velen, dus het is super fijn als jij een boerderij hebt waar je over kunt beschikken. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden als je vee houdt op een boerderij en in dit artikel bespreek ik een aantal zaken met je die van belang zijn bij het houden van schapen op de boerderij. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn, nietwaar?

Goede werkkleding

Als eerste is het van belang om goede werkkleding op de boerderij te dragen. Bij een boerderij is de kans groot dat je aan klompen denkt voor werkschoenen, maar echt de veiligste optie is dit niet. Echte goede werkschoenen voor je boerderij zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waarbij het van belang is om goed onderzoek te doen naar welke veiligheidsklasse je nodig hebt. Dit is onder andere afhankelijk van de soorten voorwerpen die je gebruikt op de boerderij. Gebruik je scherpe materialen? Dan is het cruciaal dat je in ieder geval de goede werkschoenen kiest, waarmee jij niet je voeten blesseert.

Schipperke

Wat betreft schapen kan het handig zijn om Schipperke als begeleider in te zetten. Schipperke? Schipperke is een hondenras, waar veel gebruik van wordt gemaakt als jachthond. Ze gaan verschillende ongewenste knaagdieren achterna, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Bovendien is dit een hond die schapen drijft. Kortom, Schipperke houdt kuddes van schapen bij elkaar. Heel erg handig dus! Vals is het dier zeker niet. Hij is bijvoorbeeld erg lief en beschermend als het om kinderen gaat. Ook leert het graag nieuwe dingen en beschikt dit hondenras over een hoge intelligentie.

Wat heb je nodig voor het houden van schapen?

Als laatste vertel ik je iets over de schapen zelf, want wat heb je eigenlijk nodig om schapen te houden op jouw boerderij? Hier zijn een aantal zaken voor van belang, waaronder:

  • Je moet schapen van voldoende weidegang voorzien
  • Het is belangrijk om goed hekwerk te hebben; schapengaas is het ideaalst
  • Zorg voor voldoende water
  • Een liksteen
  • Voldoende hooi
  • UBN registratie
  • Een schapenbrok

 

 

Deel dit artikel