Schipperke de ideale jachthond voor op de boerderij

jachthond

Schipperke de ideale jachthond voor op de boerderij

Ken je het hondenras Schipperke? Het is een van de aller kleinste herdershonden rassen. Het is dan wel een hond van klein formaat, maar zijn gedrag doet niet onder voor een groter herdershond. Het is een hond die zeer behendbaar en snel is. Een leeftijd van 15 jaar is niets vreemds voor een Schipperke. Deze honden worden nog steeds veel ingezet voor de jacht. Ze jagen op alles wat beweegt met een voorkeur voor ratten, mollen, muizen en vogels. Jachtartikelen kunnen dan ook een goed hulpmiddel zijn voor deze hond. Ook worden ze gebruikt om bijvoorbeeld schaapskuddes bijeen te houden. Ze worden voor de jacht veel ingezet om jacht te maken op konijnen in een open veld. Meer weten over de Schipperke? We vertellen je er in dit blog over:

Een Schipperke op de boerderij:

Een Schipperke is een hond die je er op de boerderij goed bij kunt hebben. Het is een slim en intelligent hondenras dat ook graag nieuwe dingen leert. Het dier is zeer oplettend en past zich gemakkelijk aan situaties aan. Kleine kinderen? Ook daar past deze hond goed bij, hij is lief en beschermend tegenover kinderen. Een fijne eigenschap. Alles valt en staat uiteraard bij de opvoeding van de hond, maar zelfs omgang met katten en huisdieren van een kleiner formaat kan aangeleerd worden. Door de natuurlijke jachtaanleg van een Schipperke is deze kleine vriend het ideale hulpmiddel op het erf om ongewenste knaagdieren te weren.

Jachthond

Een Schipperke is een hondenras dat bekend staat om de vaardigheden voor hondensporten. In de jacht is dit dan ook een graag gezien ras. Jachtartikelen kopen zoals een hondenvest tijdens de jacht kan de hond goed beschermen tegen aanvallen van andere dieren, hierdoor zal de hond niet ernstig gewond raken. Ondanks het kleine postuur van het hondje is het een hond die denkt veel groter te zijn. Hij is stoer, fanatiek en niet snel bang. Op deze manier kan hij ook echt genieten van de jacht. Een Schipperke zal een jachthondentraining dan ook geweldig vinden omdat ze hier de energie helemaal in kwijt kunnen. Doordat ze ontzettend alert zijn past de jacht goed bij ze, maar ook als bewaker van het erf staat deze hond z’n mannetje.

Sociaal dier

Gelukkig is het een erg sociaal dier. Ze houden van knuffelen op hun tijd en aandacht en spelen is iets waar ze ook erg gek op zijn. Een lekker stuk lopen is dan ook een echte traktatie.

Deel dit artikel